Меѓународната коалиција уништи осум дронови лансирани кон С. Арабија

Меѓународната коалиција предводена од Саудиска Арабија што се бори во Јемен соопшти дека денеска уништила осум дронови лансирани кон Кралството. Портпаролот на саудиската алијанса, генерал Турки...

Хутите со дронови нападнаа цели во ОАЕ: Експлодираа три камиони цистерни

Јеменските бунтовници Хути, кои се борат против коалицијата предводена од Саудиска Арабија, денеска соопштија дека извршиле напад врз Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ), откако властите во заливската...