„Фајнанс Тинк“: И во четвртиот квартал неизвесност во економијата поради пандемијата

Неизвесноста во економијата останува присутна и во четвртиот квартал од годинава поради тековниот бран од пандемијата, забавувањето на темпото на имунизација и појавата на нови соеви...

Имунизација во Македонија: Вакцинирани се 803.408 лица, ревакцинирани – 773.537, со бустер доза – 24.021

Од почетокот на имунизацијата против ковид-19 во Македонија, досега се вакцинирани вкупно 803.408 граѓани, ревакцинирани се 773.537 лица, а трета доза примиле 24.021. Или во проценти,...

Имунизација против ковид-19 во Македонија: Над една третина од населението е целосно вакцинирано, 38 отсто со една доза

Над една третина од вкупната популација во Македонија или 35 проценти се целосно вакцинирани против ковид-19, а барем една доза на вакцина примиле 38 отсто од...

„Finance Think“: Растот на БДП е резултат на масовната имунизација и на нормализацијата на економските текови

Оттаму предупредуваат дека неизвеноста во економијата повторно е зголемена во третиот квартал поради четвртиот бран од пандемијата и дека остануваат на проекцијата за раст на БДП...