Сојузот на дијабетичари со барање: Да се уништат сите инсулински пенкала од паралелен увоз

Од таму го поздравуваат денешното уништување на заостанатите количини на инсулин што се чувале во Бирото за стокови резерви, а биле набавувани со Законот за паралелен увоз

Велев vs. Киров: Обвинителство да поведе истрага за инсулинската криза

За законската регулатива која овозможува криминал, за веледрогериите кои немаат залихи, а се обврзале да снабудуваат со инсулини. Ги штити ли воопшто Сојузот правата на дијабетичарите

Инспекциска контрола предизвика застој – пациенти 11 дена без инсулин

Единаесет дена нема инсулин во во повеќе градови во државата. Причината за тоа е што Агенцијата за лекови(МАЛМЕД) во изминатата недела вршела засилена инспекциска контрола и детално ги проверувала сите серии на инсулини кои ги носат дистрибутерите

Пациенти со дијабетес шест дена без инсулин и игли за лекот

За разлика од пациентите со дијабетес, во Министерството за здравство тврдат дека во моментов има доволно потребни количини инсулин, игли и ленти за инсулин и дека имало технички проблем во дистрибуцијата