На овој бесплатен број 0800-54321 пријавувајте изборни нерегуларности-упатуваат од канцеларијата на Народниот правобранител

Во канцеларијата на Народниoт правобранител во недела  (17 октомври ) на денот на одржувањето на првиот круг од Локалните избори во периодот од 7:00 до 19:00...

МОСТ: Помали нерегуларности во вториот круг од гласањето

На девет гласачки места во општина Тетово имало прекин на електрична енергија, но гласањето не било прекинато, информира на вечерашната завршна прес-конференција Граѓанската асоцијација МОСТ. Дарко Димитриоски...

МВР: До 13 часот регистрирани помали инциденти

Фотографирање на гласачкото ливче со мобилен телефон, возило со пароли да се гласа за една политичка партија, агитирање на гласачко место, нудење поткуп, закани по телефон се дел од инцидентите што се пријавени во МВР, а за кои на прес конференција информираше помошникот министер за односи со јавност Јордан Ламановски