Разузнавачките служби предупредуваа на пад на Кабул и распад на војската на Авганистан

Доверливите податоци од американските разузнавачки агенции во текот на летото предвидуваа многу мрачна слика за Авганистан, односно укажуваа дека Талибанците можат брзо да го освојат Кабул...

14 години од загинувањето на претседателот Борис Трајковски

За несреќата која се случи во атарот на Матиќ Брдо кај селото Хусковиќи, во близина на Мостар, за причините за падот на „кингерот“, за тоа дали се случила авионска несреќа или било „тероризам“, од тогаш досега беа изврешени две истраги и објавени два извештаја

Седници на две собраниски комисии

Денеска во Собранието седници ќе одржат Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и Комисијата за економски прашања. На дневен ред на Комисијата за политички...