Aнкета на НДИ: Економија, антикорупција и јавното здравје се приоритети на гласачите

Речиси седум од 10 испитаници велат дека веројатно ќе гласаат. Четириесет и еден процент од сите испитаници изразуваат загриженост во врска со демократските стандарди на изборите, а 46 проценти изразуваат загриженост во врска со здравствените мерки за заштита, но за голем дел од нив оваа загриженост е намалена поради најавените протоколи на Министерството за здравство

Истражување: Осум од 10 верници избрале да останат дома за Велигден и за Рамазан Бајрам

Истражувањето на ИПИС и religija.mk е направено со поддршка на КАС (Конрад Аденауер) и дел е од серијалот истражувања на јавното мислење за перцепцијата на граѓаните во мултиконфесионални општества