Драматично предупредување на германскиот министер за здравство: Ќе бидете вакцинирани, излечени или мртви

Германскиот министер за здравство Јенс Шпан упати драматично предупредување до сите германски граѓани и ги повика што поскоро да се вакцинираат против коронавирусот. Германците до зима...

Шпан: Се ближи крај на епидемијата во Германија

Германскиот министер за здравство, Јенс Шпан го поддржа укинувањето на таканаречената национална епидемиска ситуација, објави „Тагешау“. Како што потврди портпаролот на Министерството, Шпан го истакнал тоа...