„ЕУ и ТИ – Заедно можеме“: Почна новата кампања за економскиот и инвестициски план на ЕУ за Западен Балкан

Под мотото „ЕУиТИ – Заедно можеме” низ целиот регион на Западен Балкан, започна новата кампања на Европската Унија (ЕУ) која има за цел да ги истакне можностите и...

Предизборни активности: Партиите во меѓусебни обвинувања за притисоци врз гласачи на четири дена до крај на кампања

Јасно и гласно изјаснување кој од кого ќе добие поддршка во вториот круг на локалните избори во недела, но и засилување на меѓусебните партиски препукувања за...

ДУИ кампањата ја заврши во Гостивар

ДУИ изборната кампања за локалните избори ја заврши со митинг во Гостивар, каде го претстави кандидатот за градоначалник на оваа општина Невзат Бејта и Листата на...

Заев од Гостивар: Бракот од интерес на ВМРО-ДПМНЕ и Алијанса ќе се распадне уште в недела на полноќ

СДСМ и Коалицијата изборните активности на карванот „Најдоброто за мојата општина“ ги продолжи меѓу граѓаните на Кичево, Врапчиште, Гостивар и Струга, каде беа промовирани кандидатите за...

Заев од Крива Паланка: Инвестицијата во ветерници за производство на струја е нашата „Зелена агенда“

СДСМ и Коалицијата денеска своите изборни активности на карванот „Најдоброто за мојата општина“ ги продолжи меѓу граѓаните на Крива Паланка, Кратово, Ранковце, како и во скопската...