Ахмети: Бинационална држава не е дел од документот од Тирана

На прашањето на НОВА дали дел од барањата како услов за коалицирање во новата Влада се и бинацонална држава и менување на Уставот, Ахмети рече дека такво нешто не видел во документот од Тирана и дека наскоро ќе биде објавен

Која партија ќе влезе во коалиција со СДСМ

Зошто имаат дилеми да коалицираат со опозицијата, зошто одат на избори кога нема услови, на оваа тема дебатираат Лилјана Поповска од ДОМ и Ана Глигорова од Левица