Шахпаска на Меѓународна конференција за жените Ромки: Со политики против родови стереотипи и сексизам создаваме општество кое интегрира

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска учествуваше на 8. Меѓународна конференција на жената Ромка, во организација на Советот на Европа во Стразбур, на која...

Ескобар ги повика С.Македонија, Србија и Албанија да разговараат со БиХ, Црна Гора и Косово да се приклучат на „ОPEN BALKAN“-Рама: Не треба да трошиме време на убедување на другите  

Во организација на републичкото собрание на Србија денеска се одржа конференција за „Отворен Балкан“ насловена како„Пат кон стабилизација, соработка и просперитет на регионот“. На неа партиципираа...

(Директно) Димитров на конференција за „Отворен Балкан-Пат кон Стабилизација, соработка и просперитет на Регионот“ во српското републичко собрание

На покана на организаторите – Народното собрание на Република Србија, Српско-американскиот конгрес за пријателство и Источно-западниот мост, заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров...

Главни приоритети на КОП26: Ограничување на температурата и намалување на емисиите на јаглерод диоксид

Наредните денови на Конференцијата на Обединетите Нации (ОН) за климатски промени КОП26 во Глазгов, ќе се дебатира за нацрт-договорот со која се повикуваат земјите да ги...

Духовито предупредување за климатските промени: Министер на Тувалу одржа говор во море до колена и со завратени ногавици

Министерот за надворешни работи на Тувалу, Симоне Кофе, во видео обраќање што ќе биде прикажано на Самитот за климатски промени на Обединетите Нации (ОН) во Глазгов,...

Домашниот енергетски сектор и економијата да го реализираат Зелениот договор – Обрадовиќ Грнчаровска од Самитот во Глазгов

Енергетскиот сектор со помалку интензивен јаглерод ќе овозможи поголема конкурентност, економски раст и сигурност во снабдувањето, а во исто време е важен предуслов за економска интеграција...

Конференција за климатски промени во Глазгов – 18 земји најавија крај на употребата на јаглен

Неколку големи земји што користат јаглен, на Конференцијата на Обединетите Нации (ОН) за климатски промени во Глазгов, најавија дека постепено ќе престанат да ја користат оваа...

Медиумите со забелешки за лидерите на конференцијата за климатски промени: Доаѓаат со авиони на фосилни горива, користат лимузини, а зборат за спас на планетата

Со договорите за метан и против уништување на шумите, климатската конференција во Глазгов нуди надеж по песимистичкиот почеток, пишува „Њујорк тајмс“. Светските лидери собрани во Глазгов...