Персонал на СЗО обвинет за сексуално насилство во Конго за време на борбата против ебола

Комисијата утврдила дека „распространетоста на случаите на сексуална злоупотреба и експлоатација за време на борбата против десеттиот бран на ебола, што ја зголемила ранливоста на ’наводните...

СЗО: Еболата се шири во западно Конго

Еболата се шири во западниот дел на Демократска Република Конго со речиси 50 познати случаи низ целиот регион долж границата со Република Конго и Централноафриканската Република,...

Втор пад на авион во Конго во два месеца

Ова е втора авионска несреќа во земјата во последните два месеца, откако во октомври загинаа осум лица при пад на товарен авион по полетување, исто така, од аеродромот во Гома