Си Ен Ен: Над 18 месеци во пандемија, голем број земји одлучија дека е време да се отворат и да усвојат модел на „живеење со Ковид“

Некои имаат завидни стапки на вакцинација, други одлучија дека трошоците за продолжување на економските и социјалните ограничувања, ги надминуваат придобивките од таквите ограничувања. Еве 4 нации...

Мадуро: Коронавирусот е направен како биолошко оружје против Кина

Венецуелскиот претседател Николас Мадуро верува дека коронавирусот е направен како биолошко оружје против Кина, соопшти денеска венецуелското Министерство за надворешни работи. „Глобалната анализа покажува дека коронавирусот...

ЈСП Скопје почнува со дезинфекција на автобусите и на Жичницата на Водно

Секој автобус по завршување на смената и утврдената рута, ќе биде „поминат“ со соодветно средство на база на алкохол и Дезинтал 10%. Со распрскување ќе се третира внатрешноста на возилото, а рачно ќе се дезинфицираат и одделни делови како ракодржачи и слично. Дополнителната дезинфекција се презема како мерка за заштита од корона-вирусот со оглед на тоа што јавниот превоз во Скопје во просек секојдневно го користат меѓу 115.000 и 130.000 граѓани, а стотици граѓани ја посетуваат и ја користат жичницата