Северна Македонија и Косово со заедничка царинска контрола на железничкиот премин Блаце-Хани Елези

Северна Македонија и Косово ќе спроведуваат заедничка царинска контрола на железничкиот премин Блаце-Хани Елези. Ова го предвидува Договорот за спроведување на Спогодбата за соработка меѓу владите...

Владата на Косово во еднодневна посета на Скопје по повод заедничката седница со македонската Влада

Владата на Република Северна Македонија, предводена од премиерот Зоран Заев, денеска е домаќин на Владата на Република Косово која во полн состав денеска пристигна во Скопје,...

Здравствените власти на Косово бараат одлагање на локалните избори, опозицијата се противи

Институтот за јавно здраство на Косово (ИКШПК) смета дека одржувањето на локалните избори, закажани за 17 октомври годинава, може да предизвика натамошно влошување на епидемиолошката состојба...

Македонија и Косово потпишаа Договор за заемна правна помош во граѓански предмети

Министерот за правда Бојан Маричиќ заедно со неговата косовска колешка Албулена Хаџиу денеска во Приштина потпишаа Договор за заемна правна помош во граѓанските предмети меѓу Северна...