Николовски: За 6.000 хектари земјоделско земјиште ќе објавиме оглас за производство на житни култури, субвенции за пченица и сончоглед

Ќе има по 4000 денари за вештачко ѓубриво, за прихрана за пченицата за еден хектар насадена пченица. За сончогледот се добиваат по 2500 денари за ѓубриво...

Србија за Северна Македонија ќе ја тргне забраната за извоз на жито, брашно и масло за јадење

Денеска во Белград, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, имаше работен состанок со потпрeтседателот на Владата на Република Србија и министер за земјоделство, Бранислав Недимовиќ....

Со помош од Светската банка ќе се модернизира македонското земјоделство

Модернизација на земјоделството и изградба на нови откупни центри.  Почнување на постапката за модернизација на земјоделството, беше клучна тема на состанокот што утрово го одржа министерот...

Николовски во Кочани: Ја продолжуваме поддршката за производство на ориз, целта е заедно да креираме ефикасни политики

Слушајќи ги денешните предлози на оризопроизводителите се изрази потребата за мерка за нови мобилни сушари, како и мерка за помош при набавка на ѓубрива за кои...

Николовски од Белград: Саемот „Агро Белград 2022“ и иницијативата „Отворен Балкан“ се основа за зголемена трговска размена на земјите од регионот

На покана на српскиот министер за земјоделство и вицепремиер Бранислав Недимовиќ, денеска во Белград министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, го посети саемот „Агро...

Николовски од Белград: Иницијативата „Отворен Балкан“ економски го унапредува целиот регион

Придобивките од иницијативата „Отворен Балкан“ се видливи, а тоа што е потпишано веќе се спроведува, рече министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Николовски кој...

Николовски потпиша нови 900 договори за давање под закуп на државно земјоделско земјиште до три хектари

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска потпиша нови 900 договори за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини дo...