Од функција во Њујорк, по функција во Вашингтон: Мајкл Блумберг како претседателски кандидат на демократите

„Њујорк Пост“ објави дека познатиот американски бизнисмен, политичар, писател и филантроп Мајкл Блумберг размислува да се вклучи во претседателската трка во 2020 година