„Макпетрол“ тест за КХВ – Ќе има ли влез на сомнителен капитал?

Ден откако анонимната компанија „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“ официјално ја достави понудата за преземање на домашниот нафтен гигант „Макпетрол“, станува се појасно дека ова ќе биде најголемиот испит во 24-годишната историја на македонскиот берзански регулатор