Реакција на соопштението на Макпетрол

Од фотографиите кои беа ставени на увид на јавноста, материјалите кои ги обработува „Макпетрол“ стигнуваат во тегли за зимница потурени во пластични шишиња, многу непрофесионално за...

„Супертрејд”:„Макпетрол“ го тестираше мазутот во тегли за туршија-до кога со импровизации против конкурентите

Изминатите неколку дена, „Супертрејд“ во јавноста беше врамувана во сосем неточен контекст што значи дезинформирање на јавноста, со свесна намера да се наруши угледот на нашата компанија. Пет цистерни...

„Макпетрол“: Неопходен е Закон за биогорива за остварување на целите за декарбонизација во транспортот

Зголемување на учеството на биогоривата до 10 проценти до 2030 година предвидува Стратегијата за развој на енергетиката во Република Северна Македонија до 2040 година што беше...

Биогоривата со удел од само 0,19 проценти во вкупната потрошувачка во 2019 година

Биогоривата учествуваат со само 0,19 проценти во вкупната потрошувачка на нафтени деривати на домашниот пазар во 2019 година, покажува извештајот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ)....

ЕУ директива за чисти возила

Директивата на Европската Унија (ЕУ) позната како „Директива за чисти возила“ донесена од Европскиот парламент и Европскиот совет во јуни во 2019 година и која треба...

„Макпетрол“ реагира на измените на Правилникот за формирање највисоки малопродажни цени на нафтените деривати

Компанијата „Макпетрол“ реагира за измените на Правилникот за формирање на највисоките малопродажни цени на нафтените деривати, особено на делот што се однесува на густините на дериватите....

Течниот нафтен гас – веднаш достапно решение за намалување на штетните гасови од возилата

Транспортот учествува со една четвртина во вкупната емисија на стакленички гасови во Европската Унија (ЕУ) и Европскиот зелен договор предвидува нивно намалување за 90 проценти до...

„Макпетрол“ донира две паралелни сензорски врати на болницата „Свети Наум Охридски“ во Скопје

Универзитетската клиника за хируршки болести „Свети Наум Охридски“ ја организира својата работа со цел правилно справување со коронавирусот. Сега клиниката може да врши тријажа на пациентите...