Оф шор „инвеститорите“ намирисале „златна кокошка“ во Макпетрол

јасно е дека „инвеститорите“ подолго време ја следеле работата на Макпетрол, свесни за потенцијалите и добрите перспективи на компанијата, па решиле да се обидат да ја преземат сега, кога нејзината цена и натаму е многу под реалната вредност

Макпетрол-конфронтација меѓу Владата и Европската енергетска заедница?

Случајот „Макпетрол“ и важноста на оваа компанија за пазарот на нафтени деривати во земјава, но и во регионот, според експертите, ќе биде клучен во односите меѓу Македонија и Европската енергетска заедница во следниот период

Макпетрол го тужи професорот Александар Климоски за клевета

Кога поединци, како професорот Александар Климовски се закануваат со кривична одговорност за комисијата за хартии од вредност, истите извори коментираат дека може да се зборува за потенцијално директно или интиректно вршење на кривични дела на присилба, изнуда и за што и самите може да одговараат