Холандскиот суд бара доживотен затвор за осомничените за уривање на авионот на „Малезија ерлајнс“

Холандското обвинителство побара доживотна казна затвор за четворицата осомничени за соборување на патничкиот авион на „Малезија ерлајнс“ во 2014 година над источна Украина. Рускиот министер за...

Судски процес – кој го собори авионот МХ17 на „Малезија Ерлајнс“?

Речиси шест години по соборувањето на патничкиот авион Боинг-777 на Малезија Ерлајнс над источна Украина, започнува судењето на осомничените за нападот. Процесот се одвива во специјален суд кај аеродромот во Амстердам