Медицински сестри во САД кеширале 1,5 милиони долари од фалсификување сертификати за вакцинација

Две медицински сестри од Лонг Ајленд се обвинети за фалсификување сертификати за вакцинација, заработувајќи повеќе од 1,5 милиони долари, јавија американски медиуми, повикувајќи се на обвинителството...

Филипче: Бараме долгорочно системско решение за медицинските сестри со висока школа

Министерството за здравство бара системско решение за проблемот со медицинските сестри, техничари и лаборанти кои имаат завршено висока школа, но таа се уште не им е...