АД МЕПСО: Испад на далекуводот од ТС Скопје 4 кон ТС Бунарџик и пожар во близина на трансформаторската станица-причина за прекин во снабдувањето со струја

Испад на далекуводот од ТС Скопје 4 кон ТС Бунарџик и пожар во близина на трансформаторската станица, беше причина за прекин на снабдувањето со електрична енергија...

Регулаторна ќе им ги скрати апетитите на компаниите што бараат поскапување на струјата: Во кризна година мора сите да се солидарни!

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) најавува дека ќе ги заштити потрошувачите онаму каде што има влијание, а најавените максимални барања на енергетските компании за поскапување на...

Светна струја во југозападниот дел: МЕПСО ги отстрани дефектите што биле последица на обилни снежни врнежи

Сите дефекти во преносната мрежа во делот на АД МЕПСО се отстранети, порачуваат од компанијата. Нормализирано е снабдувањето со електрична енергија во Ресен, Дебар, Охрид, Струга...

Почнува реализацијата на најголемата инвестиција во преносната електроенергетска мрежа

Најголема инвестиција во македонската преносна електроенергетска мрежа, вредна 50 милиони евра, која е од огромно регионално значење, вака премиерот Зоран Заев ја најави изградбата на трансформаторската...

Ревизорски извештај: Владата се сомнева на криминал со имотот на МЕПСО

Ревизорскиот ивештај за МЕПСО за 2016 година, кој Владата го усвои на вчерашната седница, ќе биде испратен до Основното јавно обвинителство поради одредени индикативни наоди. -Има...

Македонија комплетно заостанува зад регионот во енергетските реформи

Босна и Херцеговина и Македонија се чини дека не само што отпаднаа од трката, туку отидоа уште поназад. Ова е извор на сериозни грижи во Енергетската заедница и, за жал, претставува општ индикатор за недостатокот од споспобност или волја во овие две земји да ги следат европските правила