Милановиќ: Најкорумпирана хрватска влада е на Пленковиќ

Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ оцени дека Владата на премиерот Андреј Пленковиќ е најкорумпираната хрватска влада досега, објаснувајќи дека критиките се однесуваат „поради небрежност, незнаење и неспособност...

Милановиќ и Ѓукановиќ: Црна Гора е заложник на незаинтересираноста на ЕУ

Црна Гора е заложник на незаинтересираноста на европската политика, изјави денеска хрватскиот претседател Зоран Милановиќ за време на посетата на црногорскиот колега Мило Ѓукановиќ, кој предупреди...