Вакцината штити од сериозен израз на болеста, и тоа е тоа, другото не е ни важно. Според мене, комуникацијата не е добра, на луѓето треба да им се покаже дека вреди да се вакцинираат.Не моркови и стапови, но некои придобивки дека ќе ги тргнеме маските … Зошто владата не се враќа во својата зграда, сите се вакцинирани? “ се прашувал Хрватскиот претседател Зоран  Милановиќ пред новинарите, јавува порталот Индекс.хр

„Тоа беше направено погрешно од самиот почеток. Јас би поддржал задолжителна вакцинација, за парламентот да ја поддржи со двотретинско мнозинство. Човековите слободи се нарушени од самиот почеток, ова е вонредна состојба од самиот почеток. Да се ​​игра повеќе , ова е детско “, критикуваше претседателот.

„Секој ден го велам истото. Како ќе кажам некому дека треба да се вакцинираш, инаку одиш на пат. Во целата оваа сага околу ковид, јас сум воодушевен што овој вид на наука, биохемија , вирусологијата измисли медицина, тоа е ,,мамбо-џамбо“. Ова нема да оди добро ако ги извртувате рацете на луѓето “, рече претседателот.