Младите од „Отворен Балкан“ ги поттикнуваат Владите да поддржат дигитални алатки за подигање на свеста за здрава животна средина

Чистиот воздух и заштитата на животната средина се едни од најважни теми за младите од Балканот, но потребно е подигање на еколошката свест уште од мали...

Шахпаска: Зголемувањето на вработливоста  кај младите останува приоритет на Министерството за труд и социјална политика​

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска учествуваше на работниот состанок на Управувачкиот комитет на Проектот „Образование за вработување во Северна Македонија Е4Е“, поддржан...

Младите од земјава споредено со 2019  попесимисти за ЕУ и дека работите се движат во правилна насока

Ова се дел од параметрите  до кои дошле од Младинскиот отворен форум и Фондацијата за демократија на Вестминстер, во истражувањето спроведено во декември 2020 година врз...

Д-р Билјана Илиев: Менталниот проблем не е стигма, споделувањето останува тајна

Мнозинството од луѓето кои си го одземаат животот страдаат од назначено ментално заболување и злоупотреба на супстанци во моментот на нивната смрт. Кога ги прашуваме нашите...