Петровска: Македонската армија би можела да се вклучи во евентуален руско-украински конфликт ако НАТО го побара тоа, а Владата и претседателот се согласат

Ако НАТО го побара, а Владата и претседателот, како Врховен командант, се согласат, тогаш македонската армија би можела да се вклучи во евентуален руско-украински конфликт, порача...

Петровска: Распоредувањето на руските вооружени трупи на границата со Украина е провокативно и дестабилизирачко

Република Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина. Нашите институции ги следат случувањата во и околу Украина, поврзани со распоредувањето на...

3 целосно завршени, 20 компании во процес на сертификација за учество во тендерите на НАТО-Центарот за поддршка во МО нуди институционална помош

Центарот за поддршка на компании за настап на НАТО пазарот –  реална институционална поддршка на домашната економија. По членството на Северна Македонија во НАТО, домашните компании...

Од јануари до октомври во Македонија се хакирани 328 веб страници

Министерот за информатичко општество Дамјан Манчевски истакна дека е потребен нов закон за обезбедување високо ниво на безбедност на мрежите и информациските системи и промена на одредени постојни закони