Пратеници и најмалку 4 сведоци побараа да се отвори постапка за мобингот на Талат Џафери

Пратеници од ВМРО-ДПМНЕ, од ГРОМ и од Социјалистичката партија со докази и најмалку четворица сведоци бараат да се отвори постапка за недоличното однесување на собранискиот претседател...

Владимир Панчевски на суд за тужба за мобинг

Горан Стаменковски од Одделението за човечки ресурси го тужи Панчевски бидејќи во подолг временски период го прераспоредувал на други работни позиции, го казнувал, а тужителот морал и да исполни норма која, како што стои во тужбата, не постои во праксата на Судот