Зврлевски: Ревизорскиот извештај за МОН е во редовна постапка

„Ревизорскиот извештај на министерството за образование е во редовна постапка“, рече денеска републичкиот јавен обвинител Марко Зврлевски, одговарајќи на новинарско прашање по дебатата со студентите на...

Опремата за следење која МОН ја даде на МВР се најде во ревизијата

Министерката за труд и социјална политика, Фросина Ременски денеска се појави на разговор во Обвинителството за организиран криминал, каде пред три ипол години како продеканка на Факултетот за безбедност поднесе пријава за случајот „Афис“.

ЈАВНО: Како ги трошат вашите пари-тајни вечери и државни скапи ручеци

НОВАТВ создаде мало „злосторничко здружување“ од истражувачки новинари, блогери и уметници со цел најдобро и на наједноставно да ви ги прикаже тешките теми од сферата на борбата со корупција и владеењето на правото