Оценка на МОСТ: Изборите минаа во фер и демократска атмосфера

ДИК работеше во ефикасна и колегијална атмосфера. Позитивно се оценува транспарентноста на нејзината работа, имајќи предвид дека седниците беа јавни и беа пренесувани на интернет. Сепак, ДИК треба да продолжи да ги зајакнува техничките капацитети во оваа насока, со што на сите заинтересирани граѓани ќе им овозможи да ги следат седниците без никакви пречки“, рече Дарко Алексов, претседател на граѓанска асоцијација

Прва прес-конференција на МОСТ: Избирачките места отворени, гласањето безбедно

Сите гласачки места се отворени навреме и досега не се забележани неправилности во спроведувањето на постапката на гласање. Гласањето се одвива безбедно, согласно здраствените протоколи, е...