Проектот „Градиме култура, сликаме култура“ ја актуелизираше мурали-уметноста

Ѕидната мурали-уметност во моментов го доживува врвот на својата актуелност во Македонија, благодарение на сè повеќето проекти кои се спроведуваат и им овозможуваат на младите ликовни...