Граѓаните ги враќаат парите под перници- штедните влогови во март намалени за дури 117 милиони евра

Штедните влогови на граѓаните во денари во домашните банки се намалиле за дури 117,5 милиони евра, говорат најновите податоци на Народна банка на Македонија. На крајот...

Комората успеа во барањето за укинување или намалување на царински стапки за 260 суровини и репроматеријали

Од 18 поднесени иницијативи од Стопанската комора до Министерството за финансии од моментот кога министерот Бесими раководи со овој сектор, досега седум се целосно прифатени, девет...

УНДП ќе го помага намалувањето на сивата економија-промовиран проектот „Подршка на реформите со менаџирање на јавните финансии“

Детектирање и намалување на сивата економија во државата преку прецизно мапирање на секторите во кои е најмногу застапена и утврдување на главните мотиви за нејзино постоење е...

Намален бројот на студенти-за пет академски години бројот на “бруцоши“ намален за 5.600

Пет академски години по ред – намалување на бројот на студенти во Македонија. Анализата на податоците што ја направи “Порталб“ покажува дека последен пат незначителен пораст...

Владата ќе расправа за намалување на ДДВ на струјата и за воведување на еколошка такса на горивата

Владата утре на седница ќе ги разгледува двете законски решенија кои се однесуваат на најавеното намалување на ДДВ на електричната енергија и за воведување на еколошка...