Извештај на Омбудсманот: Над 20 отсто од лицата во КПД се зависници од дрога

Повеќе од 20 проценти од затворениците во казнено-поправните установи во државата се зависници од дрога. Според извештајот на Народниот правобранител – Национален превентивен механизам, 476 затвореници...

Има ли пилот во авионот?

Расте нервозата поради изборните резултати, кои не навестуваат лесно обезбедување мнозинство за формирање на новата Влада. Партиите го поминуваат времето во обвинувања

Зибери: Ахмети не ги затвора сите врати, но останува на позиција јас да бидам мандатар

Според него, можноста од преземање на пратеници од лево кон десно или од десно кон лево, би била најлошата услуга што може да ѝ се случи на државата. Вели волјата на народот треба да се испочитува и ниту Заев, ниту Мицкоски, ниту Ахмети имаат право да тргуваат

Заложби на Зибери: Менување на химната, албанскиот задолжителен од петто одделение

Со десетте стратешки државни институции заеднички ќе управуваат по еден Македонец и Албанец кои ќе имаат заеднички права за потпишување, флексибилно работно време и пола работен ден во петок, а 13 август, денот на потпишување на Охридскиот рамковен договор, да биде национален ден, истакна меѓудругото кандидатот за премиер на ДУИ