Mazedonische Zustände или – како криминалците се рехабилитираат, а општеството се радикализира

Пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Власта во една демократска држава, секаде и секогаш, го јаде подебелиот крај на пропагандниот стап. Опозицијата секогаш е во (барем) блага предност, бидејќи...

Велиу, една од основачките на Левица: Апасиев фалсификуваше десетици документи за да стане претседател

Димитар Апасиев фалсификуваше десетици документи, одлуки и записници од состаноци што никогаш не се одржаа. На тој начин, без почитување на статут или право, тој ја...

Кривична пријава против македонски државјанин кој во Србија од автомобил покакужвал двоглав орел

Нишката полиција ќе поднесе кривична пријава против државјанин на Северна Македонија, поради постоење основи на сомнение дека сторил кривично дело поттикнување национална, расна и верска омраза...