Што објави „Њујорк тајмс“ за ослободувањето на Пиринска Македонија од Ванчо Михајлов

Њујоршкиот весник напиша многу текстови во 1920-те и 1930-те, во кои зборува за Македонци, македонско население за да направи дистинкција од бугарскиот народ. Тоа е спротивно на бугарските тези

Трамп го тужи „Њујорк Тајмс“

Изборниот штаб на американскиот претседател Доналд Трамп поднесе тужба против весникот „Њујорк Тајмс“ поради, како што се наведува, намерно објавување лажна сторија минатата година во врска...