Апостолакис: Грција се стреми да биде главен одбранбен партнер на Северна Македонија

Во првото интервју по преземање на функцијата министер за одбрана, Апостолакис објаснува дека доколку Грција даде свој придонес во трансформацијата на нашата војска тоа би можело да спречи влијание на други регионални кандидати