САД: Претставничкиот дом го отповика Трамп, на ред е судење во Сенатот

Американскиот претседател се товари по две точки - злоупотреба на должноста и попречување на конгресна истрага. Нареден чекор во постапката е судење во Сенатот во кој големо мнозинство имаат републиканците