Потврда на Нова ТВ: Човечки органи и медицински отпад оделе како обичен на „Дрисла“

Пред 50-тина дена дојдовме до сериозен доказен материјал за злоупотреба во менаџирањето на отпадот на територија на градот, за што навремено беа известени надлежните институции, посочи скопскиот градоначалник, Петре Шилегов на денешната прес-конференција. Од приложениот материјал, додаде тој, се забележува дека наместо термичка обработка и стерилизација, се случувала несоодветна обработка на медицинскиот отпад што потоа завршувал на „Дрисла“ како обичен отпад

Потфат за Гинис: Новогодишна елка со околу 5.000 лица на плоштад „Македонија“

Снимките со дрон се направени и пратени, а во наредните денови очекуваме одговор дали сме успеале за влез во Гинисовата книга на рекорди, вели скопскиот градоначалник, Петре Шилегов. Индијците го држат актуелниот рекорд на новогодишна елка од 2015 година во која учествуваа 4.020 лица

Бездомните кучиња „декор“ на скопските улици: Граѓаните загрижени, кучињата небезбедни

Последниве години низ скопските улици се забележува се поголем број на бездомни. Состојбата е загрижувачка за граѓаните се загрижени, а животните остануваат небезбедни на улиците. Стационарот...

Бадникови поворки во име на Бога и со благослов од градоначалниците

Седум илјади деца од повеќе градови во Македонија беа вклучени во т.н. „Бадникови поворки“. Наместо традиционалната  бадникарска песна Коледе, ја пееја песната „Вечниот Бог“. Наместо торби...