Фејсбук со години собирал телефонски броеви и контакти од мобилните

Откако социјалната мрежа Фејсбук  вчера објави извинување во американските и британските весници поради скандалот со британската консултантска фирма „Кембриџ Аналитика“, веб страницата „Арс Техника“ информира дека корисниците...