Хан вечерва пристигнува во Скопје

Еврокомесарот за соседска политика и проширување Јоханес Хан, вечерва ќе пристигне во Скопје, а за утре е најавено да има средби со политичките лидери. Портпаролката на...

Колку имот пријавиле лидерите на парламентарните партии

Според најновите податоци кои ги обработила Антикорупциската комисија од имотните листови на новите пратеници, најимотен од лидерите е лидерот на СДСМ, Зоран Заев, иако речиси целиот негов пријавен имот е на име на родителите. Најмалку пријавен имот има лидерот на Демократската интеграција на Албанците, Али Ахмети.

Партиите доставија финансиски извештаи за првите 10 дена од кампањата

Партиите кои ќе учествуваат во предвремените парламентарни избори на 11.декември, доставија финансиски извештаи до Државната изборна комисија во законски предвидениот рок. Според извештаите најмногу пари за...

Стари лица во дом во Неготино, фотографирани со шалчиња на ВМРО-ДПМНЕ

Од домот денеска не добивме одговор, иако неколку пати телефонски ја баравме директорката Снежана Илова, и ни посочија прашањата да им ги испратиме по електронска пошта, со тоа што одговор НОВА ќе добиела до утре.