Во одбраната и Армијата нема место за политика, сите сме застанати зад едно знаме, вели Петровска

„Во одбраната и Армијата нема место за политика, затоа што сите сме застанати зад едно знаме“, посочи министерката за одбрана Славјанка Петровска и побара поранешните и...

Гаши: Сакав да заминам од политиката но имам доверба од активисти и пријатели кои не можам да ги изневерам

Доброволно ќе заминам од политиката, но не можам да го предадам аманетот на моите пријатели и активисти, изјави претседателот на Алтернатива, Африм Гаши, во вечерашното гостување...

Вредности и политика

Подолг период нашево општество на политички план функционира со висока тахикардија, просто зачудувачки како преживува. Речиси на дневна основа се креираат афери и скандали кои прогресираат...

Уставниот суд на Германија забрани агитација на веб-страниците на министерствата

Германскиот министер за внатрешни работи Хорст Зехофер го прекршил Уставот објавувајќи делови од интервју на веб-страницата на Министерството во кое ја критикува популистичката десничарска Алтернатива за...