Извештај на американските служби до Бајден: Ни ЦИА не знае како настана коронавирусот

Како настана коронавирусот е прашање на кое американските разузнавачки служби не можеа да најдат одговор, бидејќи, според нивниот извештај, Кина одбила да соработува, пренесува белградска Политика....

Американските разузнавачи не успеаја да му дадат одговор на Бајден за потеклото на вирусот

Извештајот на американското разузнавање за потеклото на новиот коронавирус не содржи конечни заклучоци, објави АФП, истакнувајќи дека документот нарачан од претседателот Џо Бајден не дава одговор...

Кина прифаќа меѓународна истрага за ковид-19 ако ја води СЗО и да нема политички влијанија

Кина најави дека е отворена на меѓународна соработка за да се открие изворот на Ковид-19, но истрагата мора да биде предводена од Светската здравствена организација и ослободена од „политичко влијание“

Трамп тврди дека видел докази за потеклото на коронавирусот

Американскиот претседател пред новинарите во Белата куќа рече оти видел докази за потеклото на ковид-19 од кинеска лабораторија, но не изнесе детали. Тој ја обвини кинеската влада дека потфрлила, а се нафрли и на Светската здравстевена организација (СЗО)