Пожар во албанското летувалиште Ксамил

Пожар попладенето избувна во близина на албанското летувалиште Ксамил. Зафатени се трева и нискостеблеста шума на тешко пристапно подрачје. На терен се пожаникари кои заедно со...

Повторно активен шумскиот пожар над Кочани

Ветерот и сувата вегетација помогнаа попладнево повторно да се активира шумскиот пожар на падините на Осоговските Планини над Кочани, што рано изутрината беше ставен под контрола. Огнената...