ЕК: Обезбедете ваучери за најсиромашните домаќинства, дозволете доцнење за наплата на фактурите

Европската Комисија (ЕК) денеска презентираше неколку алатки со кои земјите-членки можат да го ублажат ценовниот шок на енергенсите за најранливите категории на граѓани. Предлозите во форма на...

Средба на Мешовитата комисија: Македонската страна предлaга, бугарската страна одбива

Од македонска страна на денешната средба на мешовитата македонско-бугарска комисија за историски и образовни прашања, биле дадени предлози засновани на современите разбирања за историското образование поддржани...

ОЈО со предлог за казни по 2.000 евра за 21 лице од Скопје за прекршување на „полициски час“

Основното јавно обвинителство (ОЈО) Скопје денеска до Основниот кривичен суд Скопје поднесе предлози за издавање казнени налози против 21 лице за сторено кривично дело – „непостапување...