ДКСК е за прекршочна постапка и разрешување: Директор на ОУ во Општина Теарце ја вработил ќерката како библиотекарка

Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) на денешната 57-ма седница информираше дека директор на основно училиште во Општина Теарце ја вработил неговата ќерка како библиотекар во...

За сексуално вознемирување на 11 жени: Поранешниот гувернер на Њујорк, Ендрју Куомо доби прекршочна пријава

Против поранешниот гувернер на Њујорк, Ендрју Куомо е поднесена прекршочна пријава пред судот во Албани, соопшти денеска судскиот портпарол во државата Њујорк, пренесуваат британските медиуми. Портпаролите...