Во Скопје 135 прекршоци за возење без возачка и под дејство на алкохол, непрописно паркирање, казнети се и пешаци

По спроведена акциска контрола во текот на вчерашниот ден на територијата на град Скопје изречени се вкупно 135 мерки, меѓу кои за возење без возачка дозвола...

Психата и ковид-19: Едно убиство, четири самоубиства и 79 дела при семејно насилство

Ова се само дел од сгатискичките показатели што произлегуваат од билтенот на МВР за периодот 12 март - 12 април, односно од почетокот на рестриктивните мерки во државата поради пандемијата на коронавирус