Вечерва се затвора „Охридско лето“: За крај претставата „На отворено море“ на Југословенскиот драмски театар

Со изведба на претставата „На отворено море“ во режисерска поставка на Егон Савин и актерската екипа на Југословенско драмско позориште од Белград, вечерва во Античкиот театар...

Вечерва на „Охридско лето“: Претставата „Мојот маж“ на Југословенско драмско позориште

Претпоследниот ден од годинашното фестивалско издание на „Охридско лето“ е резервиран за театарската претстава „Мојот маж“, режисерска поставка на Јелена Томиќ, во изведба на Југословенскиот драмски...

Вечерва на „Охридско лето“ – „Сестри Прозорови“ на велешкиот театар

Улогите во претставата ги толкуваат Кети Борисовска, Маја Љутков, Славица Манаскова, Жарко Спасовски и Фаик Мефаилоски. Почетокот на претставата е во стандардниот фестивалски термин од 21 часот, со забелешка дека претставата не е препорачлива за лица помлади од 16 години

Премиера на претставата „Хумана Приказна”

Оваа претстава е тријазична (со титли за гледачите) и ги опфаќа македонскиот, албанскиот и турскиот јазик, притоа покривајќи повеќе различни општини и региони. Влезот на претставата е бесплатен, премиерата е во сабота на 7 декември со почеток во 20 часот во МКЦ „Кино Фросина”, а караванот на претставата „Хумана Приказна” ќе опфати неколку градови низ Македонија.