Започна постапката за ставање во функција на европскиот број за итни повици: Пријави за ризици, опасности и други несреќи на 112

Владата на денешната седница ја разгледа и усвои информацијата на Центарот за управување со кризи (ЦУК) за потребата од обезбедување на телекомуникациски сервиси за единствениот комуникациско-информативен...

(Видео) Фрчат пријави во Австрија: Карантин за народот, а државниот врв фатен на забава без маски

Партијата на слободата на Австрија (ФПО) поднесе жалба против австрискиот канцелар, како и други политичари, поради забава по учеството во ТВ-шоу. Имено, ФПО наведува дека канцеларот...

Од затвор во нафтениот бизнис: „Тритерол петрол“ пријавени дека продaваат лошa нафта

Според податоци од Централен регистар во Тековната состојба за фирмата, во графата управител е запишано името на Љупчо Пецов, осуден на девет години казна затвор заедно со татко му Ангел и со мајка му Мариче во досието „Керозин“ во 2014 година. Семејството Пецови од Неготино тогаш беше осудено дека како злосторничка група преку неготинската фирма „Алма-комерц“ точеле помало количество нафта во институциите отколку предвиденото со договорите за јавни набавки и со тоа ja оштетиле државата за три милиони евра

ССНМ: Новинарите што ги следат изборите да не бидат попречувани во нивната работа

Новинарка на Порталб.мк во два навратa пријави дека помеѓу 11:30 и 12:30 часот била попречувана при вршењето на својата работа на две избирачки места во општина Чаир, во основните училишта „Имре Елези“ и „Петар Здравковски – Пенко“, каде не ѝ било дозволувано да фотографира и не биле прифатени нејзините барања да добие изјави од претставник на избирачки одбор и покрај нејзините укажувања на насоките од Државната изборна комисија за непречено и задолжително давање на информации на новинарите

(ВИДЕО) Антикорупциска комисија во десетгодишен сон

Постои потфрлање во надзорните и контролните надлежности. ДКСК досега не подготвила посебен извештај за можните злоупотреби на буџетските средства и средствата од јавните фондови за изборна кампања или воопшто за финансирање изборна и друга политичка активност