(Видео) Катаклизмична експлозија во Бејрут: Над 30 мртви и 3.330 повредени и исчезнати

Експлозијата наводно се почувствувала и на места што се оддалечени и до 250 километри од Бејрут, а Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар јавува за дојави и од луѓе на Кипар. Она што засега е познато е дека експлозијата се случила на градското пристаниште во кое се наоѓале складишта со експлозивни компоненти и материјали, јави либанската новинаска агенција ННА. Друг, пак, извор наведува дека во пристанишните складишта имало хемикалии