Македонија очекува деблокада од Софија, Трифонов го услови ветото со укинување на визите за САД и прием на Бугарија во Шенген зоната

Северна Македонија очекува конструктивeн пристап и разговори со новата бугарска Влада и брзо деблокирање на процесот за почеток на преговорите на земјава за членство во Европската...

Што ќе се промени во пристапот?: Дискусија за „Истанбулската конвенција и новиот Закон за спречување и заштита од насилство врз жените

Панел-дискусија „Истанбулската конвенција и новиот Закон за спречување и заштита од насилство врз жените – што ќе се промени во пристапот“ ќе се одржи денеска во...

Четири факултети и 10 основни и средни училишта ќе бидат целосно пристапни за лица со попреченост

Mинистерството за образование и наука (МОН) посветено работи на обезбедување инклузивно образование. Образовните институции треба да бидат целосно пристапни и достапни и затоа, денеска на 3...

СЗО за здравствениот систем на С. Македонија: Сè повеќе луѓе имаат пристап до јавното здравство, трошоците се катастрофални и остануваат предизвик

Луѓето во Северна Македонија сѐ повеќе имаат пристап до јавно финансирана здравствена заштита, но катастрофалните трошоци за здравствена заштита остануваат предизвик, открива новиот извештај на СЗО/Европа...