Тодоров: Никој не врши притисок врз историската комисија, ниту пак таа врши некакво предавство

Петар Тодоров, член на македонскот дел на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за историски и образовни прашања на Северна Македонија и Бугарија, тврди дека никој во земјава...

Османи негира вршење притисок врз Комисијата со Бугарија: Не сум разочаран од оставката, колку од отсуството на ентузијазам за работа

Темата вчера била за Самоил, колку што знам, чиј текст е веќе договорен пред една година, но прашањето било кој текст и дали тој текст да...

Пораки од Париз: С. Македонија заслужува старт на преговорите, Бугарија под притисок

Во пресрет на Советот на министри и Самитот на Европската Унија (ЕУ), францускиот претседател Емануел Макрон порача дека С. Македонија заслужува почеток на преговорите за членство...

МВР: Неточни и паушални се тврдењата на ИВЗ за полициски притисок

Министерството за внатрешни работи (МВР) категорично ги отфрла, како паушални и неточни, изнесените тврдења во денешната реакција на Исламската верска заедница (ИВЗ) околу наводен полициски притисок...

ПССЕ: Намален притисокот врз новинарите и медиумите во С.Македонија

Tреба да го поздравиме охрабрувачкиот напредок постигнат во Северна Македонија, каде притисокот и гонењето на новинарите значително се намалија, стои во докумeнтот на Пaрламентарното Собрание на Советот на Европа.