Медиумите во Грција за признавањето на Охридската архиепископија за канонска

„Вселенска патријаршија: Охридската црква на Северна Македонија станува канонска“, „Вселенската патријаршија ја призна шизматичката црква на Скопје,  „Вселенската патријаршија ја призна црквата на Северна Македонија како...

Талибанците до меѓународната заедница: Вашите услови за наше признавање се неприфатливи

Условите под кои меѓународната заедница е подготвена да ја признае новата авганистанска влада не се прифатливи за радикалното талибанско движење, изјави заменик министерот за информации и...

Борисов: Бугарија го признава македонскиот јазик со Договорот за добрососедство

Ние сме државата која прва почна со Договорот за добрососедство што овозможи воопшто и да се зборува за присоединување на нашите мили браќа и сестри кон ЕУ, изјави бугарскиот премиер во интервјуто за ТВ Сител